“Doe Maarn Mee” is een uitnodiging voor alle inwoners van Maarn en Maarsbergen, zowel jong als oud, voor wie pas net hier is komen wonen, maar ook voor wie hier is geboren en getogen. Wij roepen alle huidige en toekomstige belanghebbenden op om mee te denken en te werken aan de vormgeving van de toekomstige dorpsvoorzieningen in Maarn. Samen vorm geven aan een vitaal Maarn en Maarsbergen voor de komende 20-30 jaar!

De initiatiefnemers van het procesplan, de zogenaamde “Perimeter groep“, hebben in eerste instantie de partijen die al betrokken waren bij het “MFA-proces” benaderd en zij hebben het initiatief ondersteund. Het betreft hier de verenigingen die gebruik maken van het huidige dorpshuis “de Twee Marken”, zoals “MaarnWijzer“, de basisscholen “de Meent” en “de Ladder“, de bibliotheek, kinderopvang “Kind&Co“, maar ook de sportverenigingen SVMM (voetbal), LTV Maarn (tennis) en MHC Maarn (hockey). Deze brede steun voor het initiatief is voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug aanleiding geweest om samen met de initiatiefnemers een co-creatie proces op te stellen en een gezamenlijke voorbereidingsgroep samen te stellen. Sinds juli 2020 is, door Corona uitgesteld, de regiegroep actief om het proces vorm te geven en uit te voeren.

Jij kunt ook meedoen

Het co-creatie proces is zo ingericht dat niet alleen de “vroeg betrokken” partijen mogen deelnemen, maar dat het proces ook leidt tot een breed draagvlak onder de bevolking. Dit betekent dat bewoners en omwonenden vertegenwoordigingen en andere vertegenwoordigingen, verenigingen en ge├»nteresseerde instanties nadrukkelijk worden opgeroepen om deel te nemen aan het co-creatie proces.


Wil je eerst meer informatie, neem dan contact op.

Waarom doen zij mee?

We hebben hieronder van een aantal vroege deelnemers een kort filmpje over wat zij belangrijk vinden en waarom ze meedoen. Als we nieuwe video’s ontvangen, voegen we die hier toe.

Voetbalvereniging SVMM

Bibliotheek ZOUT

MaarnWijzer

Hockeyclub “MHC Maarn”

De wethouder over het proces