Welkom bij de themaweek, vandaag staat cultuur en vrije tijd centraal.

Tijdens 4 themadagen krijgen de inwoners van Maarn & Maarsbergen de gelegenheid om op een interactieve en een toegankelijke manier hun inbreng te geven op de thema’s. Elke dag komt een ander thema aan bod. Meer weten?

Cultuur & vrije tijd gaat vooral over de lokale cultuur en vrijetijdsbesteding. Het dorpshuis de Twee Marken en de bibliotheek zijn belangrijke plekken voor die lokale cultuur. Maar ook in de sporthal vinden activiteiten plaats die onderdeel zijn van de lokale cultuur. En in de dorpsmoestuin of het mama café hebben dorpsbewoners veel vrije uurtjes doorgebracht.

Vandaag staat er naast de vragenlijst ook een interactief werkblad voor je klaar. Onder het werkblad leggen we uit hoe dit programma werkt.

We hebben een aantal vragen voor je, die gaan over cultuur en vrije tijd in Maarn & Maarsbergen


Toekomstbestendige voorzieningen

Een voorziening is iets waar je wat kunt doen. Denk aan een supermarkt voor behoeftes zoals boodschappen of aan iets dat je kunt doen omdat je dat leuk vindt, zoals een museum waar je kunst kunt bekijken. Er zijn verschillende soorten voorzieningen: openbare voorzieningen, maatschappelijke voorzieningen en bijzondere voorzieningen.

Onderdeel zijn van een gemeenschap, hechte familiebanden en vriendschappen zijn cruciaal voor je welbevinden én je gezondheid. De woonomgeving, met name het ervaren van sociale cohesie ofwel binding met de buurt, is de belangrijkste factor voor woontevredenheid blijkt uit zeer recent onderzoek van het CBS (2018). Voorzieningen in de directe omgeving zoals horeca, buurthuizen en parken dragen daar aan bij. Of zoals hoogleraar en CBS hoofddemograaf Jan Latten het treffend formuleert: “Wonen in het groen of in de stad: sociaal cement maakt mensen pas écht gelukkig”.

Een dag in het leven van …

We kijken mee met onze hoofdrolspelers op zaterdag 15 september 2035. Misschien ben je dan zelf wel op de leeftijd van onze hoofdrolspelers? Of je kinderen, buren of andere bekenden. We willen je vragen om je in te leven in iemand uit je omgeving, die deze hoofdrolspeler zou kunnen zijn.

We gaan naar een stripverhaal kijken over een dag uit het leven van onze hoofdrolspelers. In het stripverhaal zijn een aantal onderdelen blanco. We willen je vragen hier met post-its aan te geven wat jij zou doen in hun situatie. Onder de afbeelding vind je instructies om jouw opmerkingen toe te voegen.

Ga naar het werkblad – Day in the life

 

Hoe werkt Mural?
Je klikt op de roze link ‘ENTER THE MURAL’ om naar het werkblad te gaan.
Een opmerking toevoegen
In het werkblad kan je ergens dubbelklikken om een post-it te plaatsen. Op de plek waar jij dubbelklikt verschijnt een gele post-it. Typ de tekst die je wil toevoegen. Je hebt nu een opmerking geplaatst.
Een foto toevoegen
Zoek je foto op in de verkenner, en sleep deze het Mural bord in. Of, een tweede methode. Als je rechts klikt komt er een menu tevoorschijn. Bijna helemaal onderin staat ‘import files’. Zoek het bestand op in de goede map op je computer, en importeer deze.
Een schets maken
Aan de linkerzijde van het bord staat een reeks iconen. Een van deze iconen is een potlood. Als je hierop klikt kan je een tekening maken. Heb je iets met de hand op papier getekend? Maak een foto van de tekening en voeg deze toe als foto.

Vrije opdracht: Combinaties van cultuur en sport

De uitdagingen waar Maarn en Maarsbergen nu voor staan zijn niet uniek. Op vele plekken in Nederland zetten gemeenschappen zich in om hun geliefde locaties te behouden.

We zijn op zoek naar meer inspiratie. Welke spraakmakende voorbeelden ken je?

Whatsapp 085 047 0114        Mail ons

Dank voor je deelname!

Vind je het thema cultuur & vrije tijd heel belangrijk bij het maken van de nieuwe plannen voor de voorzieningen en wil je graag verder meepraten over dit onderwerp? Meld je dan aan voor de themagroep cultuur & vrije tijd in fase B. Begin september gaan we van start. Meer informatie komt na 7 juli op deze website. Wil je je nu alvast melden? Stuur een mailtje naar info@doemaarnmee.nl