Welkom bij de themaweek, vandaag staat sport en beweging centraal.

Tijdens 4 themadagen krijgen de inwoners van Maarn & Maarsbergen de gelegenheid om op een interactieve en een toegankelijke manier hun inbreng te geven op de thema’s. Elke dag komt een ander thema aan bod. Meer weten?

Sport is overduidelijk een thema dat aan de orde moet komen in de co-creatie. De huidige sporthal is een gewaardeerde binnensportlocatie en geeft variatie aan het sportaanbod in Maarn en Maarsbergen. Op de locaties Buurtsteeg en Planetenbaan vinden we buitensport, daar zijn immers de hockeyvelden, voetbalvelden en de tennisbanen. Daarnaast is er in de bossen veel ruimte voor allerlei vormen van sport en beweging.

Sporten en in beweging zijn is niet alleen fijn, het is ook van groot belang voor onze gezondheid. Samen sporten en een sportvereniging runnen zijn daarnaast ook nog eens van groot belang voor een hechte dorpsgemeenschap.

We hebben een aantal vragen voor je, die gaan over sport in Maarn & Maarsbergen


Overcapaciteit van de sporthal

In recent onderzoek van de gemeente wordt gesteld dat de sporthal in Maarn op het gebied van sport overcapaciteit heeft. Dat betekent dat de bezetting van de sporthal hoger zou kunnen zijn dan nu het geval is. Dit is heel belangrijk wanneer de sporthal onderdeel wordt van de nieuwbouw plannen. De realisatie van een volwaardige sporthal voor de toekomst is een spannende onderneming. Het is veel eenvoudiger om een bestaande sporthal rendabel te houden. Bij nieuwbouw moet de gemeenschap naast de exploitatie ook de bouwkosten financieren.

Om de kans op een mooie sporthal voor Maarn, Maarsbergen en omgeving te vergroten, gaan we in fase B in kaart brengen welke kansen wij zien. Nu en in de toekomst. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar sportfuncties, maar ook naar ander gebruik van de sporthal door andere verenigingen en activiteiten. Zoals nu ook al het geval is.

Vrije opdracht: Combinaties van cultuur en sport

De uitdagingen waar Maarn en Maarsbergen nu voor staan zijn niet uniek. Op vele plekken in Nederland zetten gemeenschappen zich in om hun geliefde locaties te behouden.

Wij hebben al een paar voorbeelden verzameld, deze zie je in de vragenlijst. We zijn heel benieuwd wat je aanspreekt en waarom? Daarnaast zijn we op zoek naar meer inspiratie. Welke spraakmakende voorbeelden ken je?

Whatsapp 085 047 0114        Mail ons

Dank voor je deelname!

Vind je het thema sport heel belangrijk bij het maken van de nieuwe plannen voor de voorzieningen en wil je graag verder meepraten over dit onderwerp? Meld je dan aan voor de themagroep sport in fase B. Begin september gaan we van start. Meer informatie komt na 7 juli op deze website. Wil je je nu alvast melden? Stuur een mailtje naar info@doemaarnmee.nl